Om RestEasy

Om RestEasy
Kramper, domningar och krypningar kan nu lindras och motverkas genom en nyutvecklad medicinteknisk strumpa - RestEasy


Lindrar kramp, kryp och pirr i ben och fötter
Läkemedelsfritt alternativ utan biverkningar
Kan användas av gravida med restless legs
Svala och bekväma att sova med

RestEasy beställs via Prokalma OnlineShop där du på ett säkert sätt kan genomföra din beställning.


Frågor och svar om restless legs syndrom

Frågor och Svar
Hur fungerar RestEasy?
Hur motverkar jag kramp i benen?
När ska jag använda RestEasy?
Kan jag använda RestEasy hela natten?


Restless legs syndrom fakta

Fakta om Restless legs syndrom
Restless legs syndrom ökar dödligheten
30% av alla gravida har besvär av restless legs
10% av befolkningen lider av restless legs

RestEasy har utvecklats genom samarbete med Prokalmas svenska läkare och medicintekniska produktutvecklare som har stor klinisk erfarenhet av restless legs. RestEasy är en ny typ av medicintekniska kompressionsstrumpor mot krypningar och obehag i tå, fot, ankel och underben, sk restless legs syndrom

Vad är RestEasy strumpor?
Genom klinisk utprovning på vårdkliniker har Prokalma utarbetat en unik medicinteknisk kompressionsstrumpa av hög kvalitet som används och uppskattas av många med restless legsbesvär. RestEasy innehåller en ny typ av fiber som håller fötter och ben svala medan trycket från kompressionszonerna motverkar och lindrar krypningar, stickningar och kramp som uppkommer under vila och sömn.

Utveckling av RestEasy
RestEasy användningsområde och funktion är utvecklad efter en teori kring sensorisk integration och dess effekter man framför allt sett inom neuropsykiatrin, där Anna Jean Ayres1 mfl har gjort studier på tryckimpulser och dess inverkan på kroppen.
Med dessa kunskaper och den kliniska erfarenheten att massage, tryck och svalka på underben och fötter lindrar restless legs syndrom2 har Prokalma genom patientkontakter utvecklat RestEasy.

Fortsatt förbättring av RestEasy
Vi är fortfarande intresserade av att veta mer om våra kunders erfarenheter av RestEasy. Har ni synpunkter eller erfarenheter ni vill dela med er, eller ställa frågor om RestEasy och restless legs syndrom? Tveka inte att höra av er till Prokalma.

Kontraindikationer
Det finns kontraindikationer dvs tillfällen och tillstånd då man ej skall använda RestEasy. Försämrat blodflöde i benen, immobilisering, bensår, diabetiska bensår, liggsår, eksem, cirkulatorisk insufficiens och neurologiska skador. Har du frågor om användningsområdet, kontraindikationer eller osäker på om du kan använda RestEasy? Tveka inte att höra av dig till Prokalma.

Mer forskning!
Restless legs syndrom orsakar mycket lidande, Sömnstörningar och svårigheter att koppla av och vila utan kramp och krypningar i benen påverkar livskvalitén i stor utsträckning. Idag finns ingen botande behandling mot restless legs syndrom. Alltför lite forskning bedrivs på området neurologiska sjukdomar och restless legs syndrom. Kunskapsläget är dåligt kring vad som orsakar just restless legs syndrom. Prokalma vill genom RestEasy ändra på detta och skänker därför 3kr av varje sålt par RestEasy oavkortat till neurologisk forskning. Vid frågor är ni välkomna att kontakta Prokalma.


Hur använder man RestEasy?
RestEasy kan användas av alla som har behov av att lindra och motverka restless legs. Genom att ta på sig RestEasy utövas tryck i de olika kompressionszonerna vilket motverkar kramper, krypningar och pirr i benen. RestEasy täcker hela foten, underbenet och knäleden och har således effekt just där besvären uppstår. RestEasy går att använda vid behov under hela dygnet med fördel under natten då besvären ofta är som mest uttalade. Det går bra att använda RestEasy vid stillasittande arbete, under resa, under bilkörning eller vid de tillfällen man vet att besvären kan uppkomma. RestEasy kan även användas av gravida som har besvär av krypningar och kramper i benen.

MicronFiber™
RestEasy är framtagen med fokus på att vara sval vilket har en positiv effekt på restless legsbesvär. Denna unika egenskap gör RestEasy extra bekväm och effektiv under nätterna och vid vila. Det är just under sömnen och vila som besvären av restless legs uppstår och förvärras.
MicronFiber™ är en microfiber som underlättar transport av värme och fukt i strumpväven jämfört med tidigare typer av kompressionsstrumpor och medicinska strumpor.

Unik tillverkningsmetod
RestEasy har unika kompressionszoner som utövar tryck i varierande grad över foten och benet. Tillverkningen av RestEasy sker genom en ny vävnadsteknik där elastanfibrer vävs samman med MicronFiber™ till en strumpa med varierade zoner av kompression i klass 1. (10-20mmHg)

Storlek
Mät ditt bens omkrets kring ankeln, vaden och låret för att hitta din rätta storlek. RestEasy finns i storlekarna: S, M, L, XL, XXL


Storlek Ankel Vaden Låret
Small 19-21cm 29-34cm 47-55cm
Medium 21-23cm 33-37cm 54-62cm
Large 23-25cm 36-41cm 61-66cm
XLarge 25-27cm 40-45cm 65-70cm
XXLarge 27-29cm 44-47cm 69-76cm


Tvättråd
Tvättråd: 40 grader, skontvätt, plantorkas.
Materieal: Elastan, MicronFiber™
RestEasy säljs via Prokalma OnlineShop som par, (höger+vänster)

Källor
1. Anna Jean Ayres Wiki 2010.01.20 Länk
2. Läkemedelsverket. "Läkemedelsbehandling av restless legs syndrom - En ny rekommendation"
pdf 2009 Länk


Hem  I  Restless legs fakta  I  Om RestEasy  I  Frågor & Svar Våra kunder  I  Om Prokalma
Frakt- och betalningsvillkor Sajtkarta  I  Feedback  I  Kontakt


© 2010-2011 Prokalma. All rights reserved