Om RestEasy

Om RestEasy
Kramper, domningar och krypningar kan nu lindras och motverkas genom en nyutvecklad medicinteknisk strumpa - RestEasy


Lindrar kramp, kryp och pirr i ben och fötter
Läkemedelsfritt alternativ utan biverkningar
Kan användas av gravida med restless legs
Svala och bekväma att sova med

RestEasy beställs via Prokalma OnlineShop där du på ett säkert sätt kan genomföra din beställning.


Frågor och svar om restless legs syndrom

Frågor och Svar
Hur fungerar RestEasy?
Hur motverkar jag kramp i benen?
När ska jag använda RestEasy?
Kan jag använda RestEasy hela natten?


Restless legs syndrom fakta

Fakta om Restless legs syndrom
Restless legs syndrom ökar dödligheten
30% av alla gravida har besvär av restless legs
10% av befolkningen lider av restless legs


Vad är Restless legs syndrom?

Hur fungerar RestEasy?
Kan jag använda RestEasy hela natten?
När ska jag använda RestEasy?
Hur motverkar jag kramp i benen?


Vad är Restless legs syndrom?
Restless legs syndrom, även kallat rastlösa ben syndromet är en vanlig sjukdom. De drabbade upplever ett starkt obehag i benen och fötterna, som endast kan lindras genom att man rör på dem. Känslan beskrivs som krypande, pirrande, domningar. Symtomen uppträder oftast nattetid och vid vila, vilket kan leda till svåra sömnstörningar. Symtomen kan dock förekomma dagtid speciellt vid långvarigt sittande. Sjukdomen har beskrivits som "den vanligaste sjukdomen du aldrig hört talas om". Den beräknas drabba 10% av befolkningen med varierande grad av allvarlighet. Sjukdomen är också associerad till ADHD. Gravididet är ofta en utlösande faktor för restless legs. På grund av bristande kunskap om fosterpåverkan kan medikamentell behandling ofta ej ges, gäller speciellt under de första två trimestrarna.
Tillbaka

Hur fungerar RestEasy?
RestEasy är en medicinteknisk kompressionsstrumpa som innehåller 6 olika kompressionszoner med varierande tryck. Kompressionszonerna skapas under en unik tillverkningsteknik där strumporna formgjuts för bästa möjliga effekt och stabilitet. RestEasy är vävd av en ny typ av fiber, MicronFiber™ som håller fötter och ben svala. RestEasy kan användas både under dagen och natten.
Tillbaka

Kan jag använda RestEasy hela natten?
RestEasy är utvecklade för att vara svala och bekväma även under natten. Genom en helt ny fiber, MicronFiber™ och den unika konstruktion med öppen tårad är det alltid bekvämt att lindra och motverka restless legs syndrom med RestEasy.
Tillbaka

När ska jag använda RestEasy?
Man kan alltid använda RestEasy för att lindra kramp, pirrningar och krypningar i ben och fötter. Det är ett billigt och säkert alternativ till läkemedel. RestEasy är utvecklad att vara sval i alla lägen, både under dagen och natten.
Det finns kontraindikationer dvs tillfällen och tillstånd då man ej skall använda RestEasy. Det är viktigt att utesluta andra allvarliga orsaker till restless legsbesvären såsom försämrat blodflöde, cirkulatorisk insufficiens och neurologiska skador, diskbråck, spinalstenos, artros etc. Har du frågor om användningsområdet, kontraindikationer eller osäker på om du kan använda RestEasy? Tveka inte att höra av dig till Prokalma.
Tillbaka


Hur motverkar jag kramp i benen?
Enligt läkemedelsverket är tryck, svalka och massage ett effektivt sätt att lindra kramp i benen. Dock kan det vara svårt att åstadkomma under vila och då man sover.
Genom att använda RestEasy kombinerar man dessa faktorer på ett enkelt och effektivt sätt.
Det är viktigt att utesluta sådant som kan framkalla eller förvärra kramp i benen. Koffein, rökning, alkohol, fysiska aktiviteter och vissa läkemedel kan öka besvären med kramp. Är du osäker på om dina läkemedel förvärrar kramp i benen, tveka inte att kontaka Prokalma så besvarar vi dina frågor.

Tillbaka
Hem  I  Restless legs fakta  I  Om RestEasy  I  Frågor & Svar Våra kunder  I  Om Prokalma
Frakt- och betalningsvillkor Sajtkarta  I  Feedback  I  Kontakt


© 2010-2011 Prokalma. All rights reserved